Skladovanie a použitie

  • Skladovanie bylín – v čistých, označených plechových krabičkách alebo v papierových desiatových sáčkoch, vždy si napíšeme názov bylinky a mesiac a rok zberu. Takto uskladnené vydržia rok-dva. Najlepšie je si na sezónu nazbierať nové, pokiaľ sú „staré“ minuté.
  •  

  • Použitie – čaj – lúhujeme pol minútky, teplé po dúškoch pijeme, môžeme dosladiť medom, obvykle sa pije denne 1-2 šálky čaju, čerstvé časti bylín používame tiež na čaje (sú najlepšie chuťovo aj obsahom liečivých zložiek), do kúpeľov, alebo na rôzne sirupy, tinktúry, oleje, zábaly… výnimku tvorí praslička roľná – tú varíme minútku a potom odstavíme a lúhujeme 0,5 až 1 minútu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>