Zásady sušenia

Osvedčené mám dva spôsoby, a to sušenie na papieri a sušenie v sušičke na ovocie.
 

  • Na papieri – najlepší je kancelársky papier a čistý, v prípade hríbov dávame dve vrstvy papiera, inak postačí jedna. Sušíme v tieni a v suchom prostredí, tma nie je podmienka. Väčšinou stačí na takéto sušenie 1 – 2 týždne, záleží čo sušíme. Občas, počas sušenia, môžu vyliezať drobné chrobáčiky či mravce, ktoré sa schovávali v jednotlivých častiach rastlinky pred odtrhnutím.
  •  

  • V sušičke na ovocie – rozložíme si na sitá časti rastlinky pekne vedľa seba, nerozhadzujeme ich, lebo sa zle usušia a môžu začať plesnieť, sitá naukladáme na seba, prikryjeme poklopom, dáme na sušičku a sušíme 🙂 osvedčenú mám teplotu 40-45°C a dobu sušenia upravujem vždy podľa potreby, no začínam na 12 hodinách, skontrolujem a postupne pridávam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>