Osvedčené mám dva spôsoby, a to sušenie na papieri a sušenie v sušičke na ovocie.
- Na papieri – najlepší je kancelársky papier a čistý, v prípade hríbov dávame dve vrstvy papiera, inak postačí jedna. Sušíme v tieni a v suchom prostredí, tma nie je podmienka. Väčšinou stačí na takéto sušenie 1 – 2 týždne, záleží čo sušíme. Občas, počas sušenia, môžu vyliezať drobné chrobáčiky či mravce, ktoré sa schovávali v jednotlivých častiach rastlinky pred odtrhnutím.
- V sušičke na ovocie – rozložíme si na sitá časti rastlinky pekne vedľa seba, nerozhadzujeme ich, lebo sa zle usušia a môžu začať plesnieť, sitá naukladáme na seba, prikryjeme poklopom, dáme na sušičku a sušíme 🙂 osvedčenú mám teplotu 40-45°C a dobu sušenia upravujem vždy podľa potreby, no začínam na 12 hodinách, skontrolujem a postupne pridávam.
Pridaj komentár